Dyrenett.no
Dyrebutikker Fugl Nettbutikker Fugl Smådyrklinikker Fugl Produkter Fugl Oppdrettere Fugl Pensjonat Fugl
Fugl-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Fugl Faktasider

Fakta om tropefugler

Velg tema:

Sykdommer

Svært mange fuglesykdommer skyldes feil i miljøet. En fugls normaladferd er å skjule sykdommer og symptomer så lenge som mulig, for å unngå å bli byttedyr i naturen – derfor bør man lese all den litteraturen man kommer over om sin spesielle fugleart og de vanligste farene i dens nærmiljøet.

De vanligste sykdommene hos tropefugler er diareer, fedme, dårlig klo og nebbkvalitet og stressbetingede lidelser. De førstnevnte sykdommene kan unngåes ved å være pinlig nøyaktig med riktig sammensatt og hygienisk bra fór, og tilfeldige bakterielle infeksjoner kan behandles med antibiotika eller soppmidler. Klør og nebb som har utviklet seg feil kan justeres mekanisk av en veterinær med erfaring, men bare riktig mat kan gjenopprette den normale veksten.

Noen fugler kan få alvorlige adferdsproblemer, som f.eks. å plukke av seg alle fjærne. Her bør man konsultere en erfaren veterinær, diskutere fóring og miljø, evt. ta prøver av fuglen – for å finne ut hva som er den egentlige grunnen til symptomene og behandle årsaken.

Hvis man daglig betrakter fuglene sine, bør man se etter hevelser, sår, skitt og fjær i uorden – samtidig med at man beundrer burdyra sine for sin skjønnhet, eleganse og flyvekunster. Andre viktig tegn er; Avvikende avføringen – nedsatt matlyst/kvittring – unormalt aktivitetsnivået/bevegelser.

Generelt om en tropefugls sykdommer vil jeg si; Det haster! Her bør man ringe til veterinæren en gang for mye i stedet for en gang for lite, for når man først ser at en fugl er syk – så er den som regel VELDIG syk! Da må det profesjonell undersøkelse, håndtering og medisinering til.

Som tidligere fugleoppdretter kan jeg si at ingenting er flottere enn å se vakre og sunne fugler i et stort bur som flyr i flokk. Lykke til som tropefuglentusiast!

Klikk her for å komme tilbake til faktasiden.

Vi tar gjerne i mot kommentarer til disse faktasidene. Er det noe dere savner, er det uklarheter eller unøyaktigheter? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Det er 249 linker om fugl.
De siste linkene:
charlottes dyr
Fugledilla
Annki
Fugleforum.com
bm

Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter