Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Faktasider

Fakta om hester

Velg tema:

Sykdommer

Hester vaksineres mot stivkrampe og hesteinfluensa. Den førstnevnte sykdommen forårsakes av et bakteriegiftstoff, og den er veldig vanskelig å behandle. Influensa er en virus-sykdom som er svært smittsom og som ikke kan behandles med antibiotika – ergo; Hvis man forebygger infeksjon, så er sannsynligheten for god helse mye større. Hester i avlsbesetninger kan også vaksineres mot smittsom virusabort (et herpesvirus).

Andre vanlige sykdommer hos hest er mage- og tarmsykdommer på grunn av infeksjoner eller feil/mangelfull fóring. Kolikk (magesmerter generelt) må alltid taes på alvor, for mange hester dør hvert år av tarmslyng. Hester er ofte plaget av halthet. Dette kan skyldes hov- eller sko- problemer eller belastningsskader i sener, muskler eller ledd. Her må man konsultere veterinær for å få hesten skikkelig undersøkt og behandlet.

Dessverre kan også hester pådra seg kutt, bitt- og slagskader, både ute i luftegården sammen med andre hester og ute på treningstur. Hvis man ikke selv har kunnskap om førstehjelp og bandasjering, bør veterinær tilkalles for å unngå senskader og lang rekonvalesensperiode.

For å bli god på å gjenkjenne symptomer og vite hvilken hestesykdom det kan være snakk om, bør man lese bøker som omhandler de vanligste sykdommene en hest kan få. Hvis noe skjer en dag, så er man svært glad for at man har tatt seg tid til å sette seg inn i teorien, for dette kan hjelpe både deg og hesten din, masse, i en kritisk situasjon. Det er med hestesykdommene som med alle andre sykdommer; Det er mye enklere OG billigere å forbygge sykdom ved riktig hestehold, stell og fóring, enn det er å behandle sykdom når den først har oppstått. En hesteeier bør også lære seg basal førstehjelp og bandasjering, og enhver stall skal inneholde et skap med alt nødvendig utstyr – hvis uhellet er ute.

Klikk her for å komme tilbake til faktasiden.

Vi tar gjerne i mot kommentarer til disse faktasidene. Er det noe dere savner, er det uklarheter eller unøyaktigheter? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter