Dyrenett.no
Dyrebutikker Akvarie Nettbutikker Akvarie Produkter Akvarie Oppdrettere Akvarie
Fisk-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Fisk Faktasider

Fakta om akvariefisker

Velg tema:

Miljø

Stell og pleie av kjæledyret akvariefisk er ikke mulig i samme grad som med et pattedyr, men allikevel er det rike muligheter til å gi fisken mye omsorg og et stimulerende og mest mulig naturlig akvariemiljø. Man kan holde ferskvannsfisker og vannskilpadder i ferskvanns-akvarium, og små saltvannsfisker, koraller og anemoner i marine miljøer – mulighetene er mange.

Det viktigste med et akvarium er god plass og god kvalitet på vannet slik at både fisk og planter trives og har det bra. Det kreves noe teknisk utstyr, slik som en solid pumpe dimensjonert for det akvariet man har valgt å kjøpe, en fangsthov og en skrape for å fjerne alger. Deretter må man ha spesialsand i bunnen av akvariet for å skape et riktig mikrobiologisk miljø og man må plante spesielle akvarieplanter for å gjøre miljøet likt det man finner ute i naturen slik at fotosyntesen kan foregå og fiskene får noe å beite på/gjemme seg i.

Vannet henter man fra springen, men det bør temperes og tilsettes stoffer som binder tungmetaller og andre skadelige ioner. Vannet må holdes rent. Dette sørger pumpen og det spesielle mikromiljøet i akvariet for, men man må regelmessig skifte vann og rense for alger.

Utvalget av fisk er uendelig stort, så her er det bare å besøke din lokale zoobutikk, stille spørsmål, kikke på fisk og akvarium – lese en god bok om akvariumshobbyen og velge ut utstyr, og så tilslutt – fargerike, spennende og flotte fisker. Forskjellige fiskearter har spesielle krav til vannets pH (surhetsgrad), hardhet og temperatur. Dette er viktig for fiskens sjanse for å overleve, vokse og ha det fint i akvariet ditt. Noen gullfisker har blitt så gamle som 25 år, men som regel er det mutasjonsvarianter vi har i akvariet i dag og disse blir sannsynligvis ikke eldre enn 10-15 år under ideelle forhold.

Hovedformålet med akvariumshobbyen er å skape et riktig og naturlig miljø for de fiskene man har valgt ut, stelle godt med dem og samtid skape en magisk undervannsverden inne i stua som er både dekorativ og underholdende!

Klikk her for å komme tilbake til faktasiden.

Vi tar gjerne i mot kommentarer til disse faktasidene. Er det noe dere savner, er det uklarheter eller unøyaktigheter? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om fisk.
De siste annonsene:
Akvarium med fisk selges

Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter