Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Løs mave

Jeg fikk Sokrates høsten 1996 fra dyrebeskyttelsen, han hadde gått ute noen månter før de fant han. Han var veldig redd og er fortsatt litt nervøs, men utrolig leken og hengiven (elsker livet, koser seg). Men sommern 98 passet vi en perserkatt med løs mave og da begynte Sokrates også å få løs mave, men det var ikke så mye bare i perioder (medium fastehet). Våren 2000 fikk han en penselinkur hos dyrlegen (Var i slosskamp-betennelse-måtte skjere og sy). Da braket det løs, med gass og tynn grøt/avføring. Han fikk et spesialfor for mave/tarm problemer og en spryte med noe hvitt med "elektrolytter", dette hjalp litt, men han var etter noen uker like ille. Så begynte jeg på en ny penselinkur pga samme årsak som sist, men (veldig dumt) avbrøt den før jeg var ferdig. Det kan ikke være diare for det går noen timer fra han spiser til han går på do, og hvis det hadde vært diare hadde han blitt veldig slapp etter så lenge. Det virker som om han tåler våtfor litt bedre, men det blir dyrt og uheldig for tannstendannelse. Han har en periode fått Kattemalt og jeg pusser tennene hans ca 3 ganger i uka, han liker tannkremen (for katter). Han får ormekur 2 ganger i året hele tiden, er ute endel. Noen ganger har avføringen vært lys og da ser det ut som om han har det vondt etterpå, kan det være syre? Har forsøkt yogert også, det hjalp veldig med en gang (helt hard). Smører baken hans med sårsalve, det hjelper utenpå. Hva skal jeg gjøre? Har hatt veldig mange utgifter nå på katt, går på trygd. Kan det være hans fortid, penselinkuren, Perseren, nerver eller hva? Han berer ikke preg av det bortsett fra at han har gått ned noen kilo (velsignelse) fra 8 -5. Han ELSKER livet. Kan du hjelpe meg å hjelpe ham...

Skrevet av : Randi Kjærnet, 27.03.2001.

Heidi svarer:

Hei Randi  
 
Spørsmålet ble besvart på dyrenett 23.03.01 - sjekk forumet! :)  
Og det er også besvart 26.03.01! :)  
 
Det kan hende at katten din har en bakterie-infeksjon i tarmen, eller en form for fórallergi. Dette kan din faste veterinær gi deg mer opplysninger om - ettersom han/hun kjenner pasienten mye bedre enn meg. Diskuter saken!  
 
Det finnes fór for ømtålelige mager, og for en katt som har mye diare - vil det sannsynligvis være bra å gi endel kokt ris.  
Hm - men katter kan være svært sære mhp. matvaner :)  
 
Ettersom du ikke har oppgitt hva den får til vanlig, blir det vanskelig for meg å gi videre råd - men dette er også noe du kan diskutere med din faste veterinær. Når du betaler for privat- konsultasjoner, har du også rett til oppfølging og videre råd.  
 
Ja, jeg vet at det er dyrt å gå til veterinær, det er derfor man råder dyreeiere til å ta forsikring OG til å kjøre årlig revaksinasjon OG til årlig markkur-behandling. Dette gjør at sannsynligheten for sykdom går ned.  
 
Nei, syrenøytraliserende tabletter for mennesker skal en katt IKKE ha - dette kan virke mot sin hensikt og bare gjøre vondt verre. Man skal ikke behandle uten å vite årsak, og dyr har egne legemidler som er spesialtilpasset dem.  
 
Hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om katt.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter