Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Bruk av Rimadyl mot smerter

Pga problemer i rygg/bakpart/hofter trodde jeg at Terry måtte avlives i sommer, spesielt etter et kraftig smerteanfall i august.  
 
Etter å ha fått ham til veterinær ble det forslått bruk av Rimadyl, noe som medvirket at Terry nesten umiddelbart ble "sitt gamle jeg". Det virker som mesteparten av smertene er borte og han har blitt mye mer aktiv. Andre virkninger av kuren så langt er at han fått større behov for mat og han har lagt på seg noe allerede.  
 
Vi har nå avsluttet en 14 dagers periode med bruk av Rimadyl(dosering 50 mg 2 ggr om dagen,totalt 100 mg pr dag). Nå er vi inne i en periode med lavere dosering pr. dag;halvparten tot.  
50 mg om dagen. Enkelte dager kan han være litt stille, mens andre dager er han mer aktiv og leken.  
 
Spørsmålene er : Etter å lest om bruk av Rimadyl, lurer jeg på om det er forsvalig at Terry kan forsette med Rimadyl kontinuerlig ?. Skal vi stoppe bruken i perioder(for å motvirke evt. bivirkninger) for å se hvordan Terry tar dette ?. Virker 50 mg om dagen ok ?  
(vi har ikke registrert andre bivirkninger enn større matbehov).  
Ved fortsatt bruk av Rimadyl, har du noen råd om hvordan jeg skal kunne redusere matinntaket ?  
(overvekt i Terrys situasjon kan være skadelig vil jeg tro)  
 
Mvh  
Oddvar  
 
 
 
 
 
 

Skrevet av : Oddvar Ormstad, 07.12.2000.

Heidi svarer:

Til Oddvar Ormstad  
 
Takk for grundig beskrevet sykdomshistorie og behandlings-regime. Rett person til å besvare disse spørsmålene spesifikt i deres tilfelle er nok behandlende veterinær.  
 
Jeg blir litt lei meg når jeg stadig vekk skjønner at det syndes mot veterinær informasjonsplikt i forbindelse med diagnostisering og behandling/medisinering. Husk også at eier må ta aktivt del i prosessen - stille spørsmål - alt som dukker opp!  
 
Ja, jeg tror du har helt rett mht. at vektøkning kan påvirke Terrys rørlighet og smerter i årene fremover, for økt vekt vil påvirke skjellettets evne til å kunne fungere normalt. Det gjelder å holde hunden i god form, i god bevegelighet og kanskje etterhvert gå over til et senior fór med god smakelighet, høy lettfordøyelighet og kanskje m/redusert saltinnhold.  
 
Preparatet "Rimadyl" er ideelt for hunder m/smerter i bevegelsesapparatet. Noen hunder fungerer bedre på andre typer medisiner, men fint at dette virker for dere! :)  
Legemiddelet virker både smertestillende og betennelsesdempende, men er samtidig et ikke-stereoid (slik at hormonbalansen forstyrres minimalt). Ergo: Terry får mindre vondt samtidig med at betennelsestilstanden i ledd og muskelatur(du skrev ikke presis diagnose, men jeg regner med at det dreier seg om stivhet/forkalkningstilstand eller lignende)- bremses, slik at kroppens eget reparasjonssystem får tid til å virke.  
Etter en høy start-dose kan man så roe ned doseringen noe - slik dere har fått beskjed om.  
Følg alltid angitt dose, og kontakt behandlende veterinær når dere er i tvil om noe. Han/hun er svært interessert i å følge opp sin pasient, og vil gjerne yte sitt aller beste for at nettopp deres hund skal få det bedre.  
 
De såkalte kontraindikasjonene/bivirkningene v/Rimadyl knyttes til svært unge og svært gamle hunder. I deres tilfelle vil Terry kunne få problemer v/sviktende sirkulasjon eller ved nyre- eller leverproblemer. Dette gjelder ofte legemidler generelt, for det er disse organene som skal prosessere/bryte ned og frakte legemiddelet rundt i kroppen. Forøket blodtrykk og problemer med væskeutskillelse kan føre til forverringer.  
Jeg anbefaler dere å avtale en årlig sjekk med den faste veterinæren deres slik at dere som eiere er trygge på at behandlingen virker som den skal i årene fremover og at Terry ikke lider noen last. Da vil veterinæren følge opp pasienten og sjekke lever, nyre og sirkulasjon spesielt nøye - områder som alltid er viktige å passe på - hos en gammel hund.  
 
Lykke til, håper den gode effekten av dette legemiddelet fortsetter. Med vennlig hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om hund.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 99 annonser om hund.
De siste annonsene:
Malinois
Pomapoo valpar
Mops
Jack russell med stamtavle
Finsk lapphund

Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter