Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Farlig med rideskole?

Hesten min er en 7år gammel oldenburger vallak som går i rideskole. Han har gått i rideskolen i tre uker nå og allt går fint. Han har til og med lært mere dressur! Han går bare to og en halv dag i rideskolen og ellers har jeg han. Grunnen til at han går i rideskolen er fordi at ellers hadde jeg ikke hatt råd til å ha hest!! Jeg har fått mye dritt om at dette er dyreplager og at jeg er egoistisk o.l Er dette sant? Ødelegger jeg virkelig hasten... det er en bra rideskole!

Skrevet av : CH., 31.10.2000.

Heidi svarer:

Hei CH!  
 
Nei, jeg synes ikke det er dyreplageri med hest på rideskole.  
Via Norsk lov har vi FORBUD mot dyreplageri i Norge, og hvis det var dyreplageri å ha hester på rideskole, så ville alle rideskoler i Norge være forbudt.  
 
Alle hester på rideskole holdes i bygninger som er godkjent av distriktsveterinæren. De skal også fóres, ris og stelles på en tilfredstillende god måte. Hvis dette ikke skjer - bør man rapportere rideskolen til den lokale dyrevernsnemden slik at de får "viktig besøk" av strenge inspektører som blant annet har kunnskap om veterinærmedisin og om hesters trening og helse som gir evt. pålegg om forbedringer.  
I tillegg avleverer alle rideskoler et offentlig regnskap fordi de betaler skatter og avgifter, så myndighetene holder også kontroll med en rideskole på denne måten også. En rideskole skal også ha forsikringspapirene sine i orden, både for hester og for ryttere. I tillegg er veterinæren regelmessig på besøk, og han/ hun vil som regel oppdage dyrplageri/vanskjøtsel/plaging av hestene og rapportere dette til nærmeste overordnede! :)  
 
Jeg kan godt forstå deg når du setter hesten din på rideskole når du selv ikke har tid/råd til å ri/holde den med førsteklasses fór 365 dager i året. Etter det jeg selv har erfart er det mange jenter som eier hest men som ikke rir den ofte nok/bra nok eller fórer/steller riktig. Dette kan skade hesten hvis vanskjøtselen går over tid. På en rideskole vil hesten bli ridd av mange. Dette er ikke alltid bra for alle typer hester, for noen hester vil helst ha kun én rytter.  
Hvis nettopp din hest hadde vært en kranglete enmannshest, så tror jeg du hadde fått ham i retur.  
 
Nå har du selv opplevd at hesten trives og at den blir mykere og flinkere i dressur. Dette er jo bare kjempepositivt!  
Hesten din + ryttere vil få undervisning av en kvalifisert ridelærer, og det er et MUST for at hest og rytter skal utvikle seg videre. I tillegg vil en ridelærer aldri tillate at en hest blir sparket hardt, ridd feil med sporer eller rykket i munnen. Dette skjer i privatstaller og ingen sier noe på det...  
Kanskje du selv kan få undervisning på din egen hest av og til også? Flott! Stå på og utvikle deg som rytter, CH!  
En Oldenburger er en krevende dressur/sprang/allroundhest som skal ha trening mange timer i uken. Så sant den blir ridd av ryttere som er dyktige flere ganger i uken - så vil den sannsynligvis fortsette å utvikle seg positivt! Og, hvis du og eller familien din får bedre råd/tid eller du finner en seriøs jente som kan tenke seg å ha hesten din på halvfór sammen med deg - så vil du sannsynligvis flytte hesten til en egen stall. Det er jeg helt sikker på - at du mest av alt vil ha hesten din helt for deg selv.  
 
Fint at du har sjekket opp rideskolen på forhånd for å finne ut om den er seriøs eller ei OG at du følger opp hesten din. Du er en seriøs hesteeier, ut i fra det jeg kan bedømme av e-mailen din! Lykke til videre som hesteeiere - jeg tror mange misunner deg å ha en oldeburger selv om du deler den med andre!  
 
Hilsen fra Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om hest.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter