Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

Shivering.. igjen

Hei Hei jeg har skrevet til deg tidligere om du vet noe om Shivering (Shivers) hos hester, og jeg har ikke fått noe svar, så jeg prøver igjen.. Vet du noe om det??? Hva komemr det av? Hvorfor rister benet når jeg løfter det?? Hvordan best mulig trene og behandle en hest med dette "problemet" ??? Jeg ha hørt at men tror dette er en nerveskade og at det kan bli verre, badre eller ikek ha noen utvikling. Hos min hest har det ikek utvilket seg hverken verre eller bedre på 2.5 år så vidt jeg vet

Skrevet av : Bente Forberg, 19.10.2000.

Heidi svarer:

Hei Bente!  
 
Jeg skrev i mitt forrige svar til deg at jeg skulle sjekke saken nærmere opp.  
 
For å forklare situasjonen grundig for deg - så gjelder Shivering/Shivers en spesiell type nervelidelse på hest som jeg som nyutdannet IKKE har god greie på. Jeg har da valgt å forhøre meg med en spesialist på Norges Veterinærhøgskole i brevs form - en person som har spesialistutdannelse på hestesykdommer og da nærmere bestemt på nervesystemet. Her har jeg ikke fått svar enda.  
 
Saken er at få veterinærer har tid til å besvare spørsmål fra andre enn dem vedkommende har som pasienter, derfor tar dette lang tid. Hvis man vil ha et raskt svar, må man bestille time for å få en privat konsultasjon - og man bør helst ringe vedkommende veterinær på forhånd for å sjekke om personen har spesialkompetanse på området OG for å vite prisen på konsultasjonen.  
 
Skjelvingen i benet hos hesten din tror jeg lett lar seg forklare - sannsynligvis blir muskelcellene hele tiden stimulert av nerveimpulser, slik at man konstant har små muskelsammen- trekninger. Det svaret jeg gjerne vil gi deg, er HVA som har forårsaket denne "konstant-stimulerings-situasjonen" av nerver og muskelatur hos nettopp din hest - om det er en betennelses- tilstand, hva som er årsaken (virus, parasitter, mekaniske skader, forkalkninger, medfødte lidelser osv.) hva det gjør med nervefibrene og hva som er prognose og behandling.  
 
Det jeg husker av forrige mail, er at du nevner at hesten din har fått diagnosen + om enkelte av symptomene...  
Dette har jeg formidlet videre til spesialisten, men har du flere opplysninger om hestens tidligere sykdomshistorie, skader, virus- og parasittinfeksjoner - så kan du godt sende dem inn.  
 
Hvis du blir veldig utålmodig, og det skjønner jeg svært godt at du blir - så anbefaler jeg det på det sterkeste å gå gjennom din behandlende veterinær (vedkommende som stilte diagnosen på din hest) og få vedkommende til å forklare lidelsen klart og tydelig for deg. Hvis han/hun ikke greier dette, så be om å få navnet på en spesialist i ditt nærdistrikt.  
 
Dyrenett gjør sitt beste for å fremskaffe opplysninger om spesielle sykdommer når disse dukker opp på nettet, men dette kan ta tid - ettersom alt arbeidet gjøres på frivillig basis.  
Når ting haster, anbefales folk å ta direktekontakt med veterinær.  
 
Med hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om hest.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter