Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Spør Heidi om dyr og helse

plis hjelp!!!

hoppa mi virker ulykkelig..what do i do???hun virka veldig lykkelig før jeg fikk dølen til tross for senebetennelsen hennes...hun er ikke stygg eller noe med den,og liker å ha den hos seg..men likevel virker hun ulykkelig??kan det ha noe med at hun nettopp er brunstig etter vinteren?hun har vært avlshest,dette er 2 vinteren uten bedekkeing,hun var ikke slik sist gang..hva er de "vanligste" ulykkelig årsakene??  
foreldrene mine har forberet på avvliving hvis hun ikke kommer seg alså..blir lykkelig igjen (for hennes eget beste)er det noe jeg kan gjøre?jeg bruker masse tid på henne hver dag..

Skrevet av : fortvilet...., 21.02.2001.

Heidi svarer:

Hei fortvilet Connemara-eier!  
 
Jeg synes IKKE det er riktig å avlive en hest fordi hun "virker ulykkelig"! Ettersom du ikke skriver noen ting om hvordan du trener denne hesten, hvor mye den går ute sammen med andre hester, hva slags stallmiljø den har - osv. - så kan jeg dessverre ikke hjelpe deg særlig mye. Det finnes ikke vanlige "ulykkelig-årsaker" i hesteverdenen - og hester bekymrer seg lite om de er stygge eller ei.  
 
Personlig synes jeg alle hester er utrolig vakre!  
 
Hvis en hest har det godt, materielt sett, får mat, oppmerksom- het, trygge rutiner, føler seg nyttig, får godt stell og har fine firbeinte hestevenner - har de fleste ponnier det suuupert!  
 
Hvis du er i tvil om hestens helse er 100% så bør du tilkalle en veterinær som kan vurdere hestens allmenntilstand, kanskje er skifte av fórplan eller en B-vitaminsprøyte det som skal til?  
 
Kort sagt - jeg skjønner ikke helt mailen din! :(  
 
Du har fått en ny hest - en døl, stemmer det?  
Vel, hesten din kan være sjalu, kort sagt. Når eieren må bruke tid på 2 hester istedenfor bare en - så blir det mindre tid på den hesten som før fikk full oppmerksomhet. Logisk. Hesten skjønner ikke helt hvorfor, og kan reagere med å bli forvirret og smådeppa. Ja, brunst gjør gjerne hopper litt urolige og engstelige til tider...stressa, men de kommer fint over det - og blir seg selv igjen...  
 
En senebetennelse kan de fleste hester bli frisk av, hvis de får behandling av en dyktig veterinær med erfaring. De fleste hester furter når de må stå mye inne og i ro - men også det går over. Kanskje Connemara-ponnien kan få en kanin-kompis i boksen sin eller en hestepasser/fórrytter - som er veldig interessert i å strigle, kose, rusle en leietur eller småskritte en tur i skogen? Da får du en turkamerat på rideturene dine OG hoppa di får enda mer oppmerksomhet!  
 
Så kan du etterhvert vurdere om du skal avle på henne i fremtiden - når helsen hennes er mer stabil og du og familien din har vurdert om dere skal beholde henne.  
 
Hilsen Heidi

Klikk her for å se oversikten over svar om hest.

Klikk her for å komme tilbake til veterinærsiden.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter