Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Weekendkurs

Iver Hølmo og Anne Birgitte Skjer (AB) er på kurs med sin 15 mnd gamle rottweiler Tanita. Tanita ble kjøpt av en oppdretteren på Jeppekroken i Hurdal 3 mnd gammel. Oppdretteren hadde gjort en god jobb frem til den tid, og Tanita var stueren allerede etter en måned. Iver har brukt sin bibel ”Du er Sjefen” av Geir R. Nordenstam i sin oppdragelse av Tanita. Tanita spiser til vanlig Eukanuba hundefòr, og har en flott pels.

For ti år siden var Iver på kurs hos Nordenstam med sin avdøde rottweiler. Denne gangen er det hans samboer som skal i ilden, med deres nye hund. Iver har oppdratt henne godt, men AB har ikke like god kustus på henne som han har. Dette håper de nå skal endres.

Lørdag

AB har blandende forventninger før den praktiske delen skal starte lørdags morgen kl 09:00. Men har forstått at ting ikke kan forandres over natten, og regner derfor med at det vil kreve en del egentrening når de kommer hjem igjen.

Øvelsene skal begynne; Tanita sitter fint i ca. 1 min., tar en tur rundt sin eier og synes egentlig gresset er mer spennende en det som foregår ute på marka. Ser veldig trett ut og legger seg ned for å hvile. Alle ni flokkene (dvs. eieren og sin hund) står fint på linje og skal starte med vending. Den første vendingen for Tanita og AB går så som så, men den andre går flott. Nå skal alle gjøre det på likt, det går ikke bra. Vi er på vei tilbake i hesteskoformasjon. Etter litt informasjon og instrukser prøver vi igjen. Tanita sitter i alle retninger foruten den riktige, hun har en tendens til å sette seg skjevt både på stumpen og i forhold til eier.

En time er gått og vi er klar for pause. AB deler sine inntrykk: ”Følte meg håpløs. Klarer ikke å stå på linje, føler meg helt utenfor.” AB har som mange av de andre deltakerne problemer med svenskevendingen, med mange ting å huske på er det ikke enkelt med høyre og venstre.

Etter den andre økten er de fleste deltakerne andpustne også AB, hun kommer med tung pust bort til oss tilskuerne. ”Det gikk bedre denne gangen, spesielt når hun gikk med de hundene hun var bedre kjent med. Men med en gang x kom i nærheten blir Tanita ukonsentrert. Føler fremdeles ikke at det går så bra som jeg hadde forventet.” sier AB før tyr til litt drikke og går å øver på ”Følg med”. Det blir noen problemer og AB får hjelp av Karin. Det største problemet til AB er at hun vil så gjerne klappe Tanita, men det blir for mye kos.

Etter siste økt før lunsj uttaler AB: ”Tanita er fremdeles ukonsentrert. Dette var mye tøffere enn jeg hadde trodd på forhånd”.

Vi er i gang igjen, og endelig ser vi et smil stråle opp i AB’s ansikt. Hun er kjempe stolt! Tanita var proff på første forsøk i øvelsen ”Sitt – Bli”. Når vi nå er ferdig for dagen sier AB: ”Det gikk mye bedre nå enn i morges. Hunden begynner å bli mer vant til de andre hundene, selv om han fremdeles tar ut noen ganger. Føler meg ikke så håpløs nå som tidligere i dag. Men jeg må nok øve litt på lineføring.”

Søndag

AB syntes ikke starten var bra, to skritt tilbake fra ettermiddagen i går. Men motivasjonen kom tilbake etter hvert. Jeg klarte å få Tanita til å følge bedre med.

Bra med repetisjon fra i går, hadde ”glemt” litt allerede. At Tanita er ukonsentrert er min feil. Hun er veldig opptatt av x. Først når jeg blir sint får jeg hele oppmerksomheten hennes. Mine største feil er at jeg er for snill og ikke konsekvent nok.

Etter siste del. Artig med flat dekk. Gikk bra på 3-4 forsøket. En får hele tiden oppleve at det gjelder å holde konsentrasjonen oppe.

Hjemme skal jeg trene mye på lineføring.

*Vår elev, AB er mer fornøyd nå. Hunden har blitt mye mer oppmerksom, og AB føler at hun har lært mye. Tanita, Rotweileren, begynner å bli sliten og lei. Det er godt det snart er slutt for dagen!

Vi vil gjerne høre din historie, send den til oss på e-post!

Klikk her for å komme tilbake til Historier.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter