Dyrenett.no
Dyrenett.no shoppingtjeneste - klikk for mer!
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

En liten Nohas Ark på Hamarøy?

Jeg, mannen min og en hel skokk med dyr av alle slag bor på naturvakre Hamarøy, Hammarøyskaftet er vår nærmeste nabo... og det går ikke en dag uten at jeg står å ser på det majestetiske fjellet.

Jeg heter Ruth, er 31 år og dyr av alle slag er livet for meg. Jeg er uføretrygdet p.g.a av en ganske alvorlig sykdom som jeg har hatt siden jeg var 17 år. Kanskje har dette medført ett enda større behov (0m mulig) til å være sammen med dyr. I alle fall så føler jeg meg mye mer vel sammen med dyr enn med mennesker, hvis jeg kan si det uten å støte noen da he he.

Mannen min heter Steinar, han er 40 år og jobber på ett fiskeslakteri. Han har vært sykemeldt i noen måneder nå fordi han har vært så forferdelig uheldig å få lymfekreft, men han står på som aldri før og legene er optimistiske. Han er like glad i dyr som meg, om enn ikke enda verre. Vi kommer begge opprinnelig i fra Bodø, men flyttet altså "mot strømmen", langt på landet og vi trives som fisken i vannet he he.

En ting som er litt morsomt er at når jeg fikk beskjed om å presentere meg selv så tenkte jeg at det hadde vært fint med ett bilde av meg selv og Steinar. Men etter å ha lett meg igjennom 3 tykke fotoalbumer er det ikke snakk om at jeg finner ett normalt bilde av meg selv. Det er katter, hunder, kattunger, valper, papegøyer, sauer og lam i side opp og side ned, men ingen Ruth og ingen Steinar. Visst er jeg på noen bilder, men da helst med en katt foran ansiktet, eller på noen bilder så er ikke engang hodet mitt med. Det er liksom dyrene som gjelder her hos oss.

Når jeg nå skal presentere dyrene så må jeg virkelig prøve å ikke glemme noen i farten. Og i perioder så kommer det noen mens andre går, så det får bli en presentasjon for i dag liksom:

Jeg er ett kattemenneske så det er kattene som står høyest hos meg, men for all del jeg elsker hundene mine over alt på jord.

Sofus: Er min eldste katt og kanskje den kjæreste av alle sammen. Han er en vanlig huskatt som er svart, med litt hvitt under haken. Han er 11 år og er en rolig og snill katt, ikke mye bråk med han nei.

Troya: Er min første rasekatt, hun er en sorrel abyssiner og har hatt mange kull med kattunger, Troya er veldig spesiell og denne presentasjonen ville bli veldig lang om jeg skulle skrive ned alt. Troya åpner dører, hun står på to strekker seg så lang hun er og bruker den høyre framfoten til å trykke ned dørhåndtaket. Derfor må vi alltid låse dører når vi ikke vil at Troya skal inn eller ut av ett rom. Troya har ganske nettopp hatt ett ekte abyssinerkull hvor jeg beholdte en kattunge, men sannelig har hun ikke blitt drektig igjen... typisk Troya å rømme så hun ikke får p-pillen og nå vet jeg ikke når kattungene er ventet, men jeg vet at det er snart.

Celine Dion: er en viltfarget abyssiner, datter av Troya. Hun er veldig vakker både rasemessig og ellers. Hun ble BEST in SHOW på utstilling i Bardufoss i år sammen med sine kullsøsken. Celine er en liten frøken og blir til daglig kalt Knøtte. Knøttes største hobby er å jage høns, men det får du lese mer om i de ukentlige historiene.

Siameserkull: Jeg har ett kull med siameserkattunger akkurat nå, men det er bare midlertidig siden jeg har tenkt å selge dem. Bortsett i fra to som jeg tenker å beholde selv. Siamesere er jo veldig aktive katter som voksne, og da kan du tenke deg hvordan leveringsklare siameserkattunger er? De er høyt og lavt hele dagen, slitsomt er det, men du verden så mange gode lattre vi får oss p.g.a. de kattungene.

Aristokles: til daglig kalt Aris er "pappa`n " til kattungene, han er min store vakre avlshanne og er en brunmasket Siameser. Han må være verdens snilleste katt. Han vil bare bli koset med og er snill med alle former for kattunger og de andre kattene. Men Aris er veldig sky for fremmede, og er snar å løpe å gjemme seg når vi får besøk.

Allfonso: er vår nyerobring, han er en helsvart orientaler og ser ut som en svart panter. Han ble nesten BEST in SHOW å utstilling i Harstad, men ble slått ut i siste liten. I hvert fall ble han "Dommeren`s Beste". Han er en litt tøffere hannkatt en Aris og driver å later som han vil sloss hele tiden, men Aris overser han og da orker ikke Allfonso å fortsette. Samtidig er han bare ungdommen og er litt forvirret for tiden, vet liksom ikke om han skal våre stor å voksen eller en leken spretten kattunge.

Så har jeg mor til kattungene og hennes søster, men de skal snart reise tilbake til oppdretter så dem er vel ikke så mye vits å nevne.

Zita: Er en vakker polarhund (samojed) hun er datteren til min første hund "kaisa" som betydde noe helt spesielt for meg. Zita er en veldig kosen hund, hun er også ganske rolig, glad i barn, med andre ord en fin familiehund.

Imogaizi: Derimot blir til daglig kalt Bølla og det er ikke uten grunn, hun er stor og brautete. Hun er også en samojedhund og tredje generasjon samojed som jeg eier, altså datter til Zita. Hun finner på det utroligste, og det verste var når hun spiste opp mobiltelefonen min. Men du kan lese mer om henne i fortellingene som kommer videre, hun har det med å være "hovedpersonen" i de fleste hendelser her på gården.

Monty: Er en morsom kar, han er en Yorkshireterrier. Jeg tror betegnelsen "liten & rask" passer fint for han. Han er liten, men like rask på foten som samojedhundene………….han fyker bortover bakken som en kule, han kan også hoppe utrolig høyt i forhold til sin lille størrelse. Monty er en "mammadalt " uten like. Uansett hvor jeg går så vet jeg at Monty er i nærheten, og når jeg skal kjøre bil så er han der i full fart og skal være med. Han elsker å kjøre bil og de få gangene han ikke kan få være med så klarer jeg ikke å se på de brune bedende øynene når jeg kjører.

JAZZ: Tja, hvordan beskriver man en blågul arapapegøye? Han er muligens husets største skravlebøtte, ikke sikkert at mannen min er enig he he. Jazz er kosen, han liker å leke og gjør mange ablegøyer. Han bruker å sitte på skuldrene mine store deler av dagen, og han er også med ut, men etter at han rømte en gang i fjor sommer så er jeg redd for at han skal ta en avstikker på nytt igjen, så jeg er litt forsiktig med å ha han ute. Jazz er litt "rasistisk" noen av kattene liker han godt, mens andre gjør han alt han kan for å erte (bite i halen osv.)

Nå nærmer jeg meg slutten på dyrene som bor inne i huset, men jeg får vel ta med de 12 eggene som ligger inne den halvautomatiske rugemaskinen på kjøkkenbenken vår. I skrivende stund er "kyllingene" snart 14 dager, det er ikke sikkert det blir noe, men er jeg heldig så blir det klekket 12 kyllinger om ca. 1 uke.

Ute har jeg mange forskjellige fugler, noen veldig morsomme dverghøns, de er virkelig veldig veldig små. Så har jeg 7 pekingender, det er ett andepar og 5 unger som ble klekket i vår. Jeg har også en spesiell hønerase som heter Hollandsk Topp, de har en stor dusk av fjær på hodet sitt. 
Jeg har også bestilt meg mandarinender, kvinender, pærlehøns og kvitkinnsgås så om en måned så blir det sikkelig fullt i fjøsen, målet mitt er å oppdrette disse rasene og å selge kyllinger til våren igjen.

Hvis dere vil se på noen av dyrene våre kan dere besøke hjemmesiden min:
http://home.online.no/~relisalo/

Hilsen Ruth og Dyra`n

Vi vil gjerne høre din historie, send den til oss på e-post!

Klikk her for å komme tilbake til Historier.

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Legg Dyrenett i dine favoritter
Sett Dyrenett som din startside
Hest
Hund
Katt
Fugl
Gnager
Fisk
Andre

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter