Dyrenett.no
Dyrebutikker Katt Nettbutikker Katt Dyreklinikker Katt Produkter Katt Kattefôr Katteoppdrettere Kattepensjonat
Katt-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Katt Artikler

Norsk Skogkatt

Norsk Skogkatt er vår egen nasjonale rasekatt. En rase vi skal ta vare på og være stolte av. Norsk Skogkatt er etter hvert blitt utrolig populær både i inn- og utland. På den store verdensutstillingen for katter i 1992 var det en Norsk Skogkatt som ble den suverene vinner.


Forfatter: Norsk Skogkattring Nettsted: Norsk Skogkattring

Norsk Skogkatt er vår egen nasjonale rasekatt. En rase vi skal ta vare på og være stolte av. Norsk Skogkatt er etterhvert blitt utrolig populær både i inn- og utland. På den store verdensutstillingen for katter i 1992 var det en Norsk Skogkatt som ble den suverene vinner.
Hva skyldes populariteten? Norsk Skogkatt er en sunn og robust naturkatt, som ikke trenger krevende pelsstell. Den har et herlig gemytt - er leken, rolig og familievennlig. En katt som både stter pris på innendørs- og utendørslivets gleder. Dessuten er den en god musefanger.

Hvordan skal Norsk Skogkatt se ut?
Norsk Skogkatt er en semilanghårskatt. Den skal være stor og kraftig bygget, langstrakt og høybeint med svære labber og lang, buskete hale.

Andre kjennetegn er:
Den dobbelte pelsen som består av en ullen underpels og en semilang, blank og vannavstøtende overpels. I full pelskondisjon skal katten ha stor krage, kinnskjegg, skjortebryst og knickers. Skogkatten kan ha alle farger, unntatt siamesermønster.

Katten skal ha et trekantet hode med lang, rett profil og god hake. Den skal ha store, høye ører med gaupetufser og lange ørehår - og store, lett skråstilte øyne med «vilt blikk».

Litt historie
Fra folkeeventyrene vet vi at skogkatten har vært kjent siden 1500-tallet. «Huldrekatten» eller «trollkatten» som den het, ble tillagt magiske egenskaper og var hyllet i et slør av myter. Folk trodde f.eks. lenge at skogkatten var en blanding av gaupe og katt. Sannheten er imidlertid at skogkatten på et ganske tidlig tidspunkt i sin historie gikk over til å bli en gårdskatt. En hardfør, tøff katt med uovertrufne evner som musefanger var akkurat det som trengtes på en norsk bondegård. Utryddelse, vanstell og oppblanding med vanlig huskatt har gjort at rasen flere ganger har holdt på å dø ut.

Første gang «trollkatten» deltok på utstilling var i 1938 - men det var ikke før i 1977 at den fikk internasjonal status som rasekatt, takket være iherdige ildsjeler. Siden da er Norsk Skogkatt blitt stadig mer etterspurt i inn- og utland. Den fins nå i alle verdensdeler, også i Afrika og Australia.

Pelsstell
Norsk Skogkatt trenger ikke mye pelsstell. For å holde pelsen fin bør den gres eller børstes en gang i uka. 2 ganger ukentlig i røytetiden for å unngå floker og hårballer i magen. Halen skal aldri gres, bare børstes forsiktig mot hårene for at den skal holde seg flott og buskete.

Klikk her for å se oversikten over artikler om katt.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din katt. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær
Det er 231 spørsmål om katt.
De siste spørsmålene:
Kjønnsmoden?
kva kan eg gjer?
Hoste hos pus
Katten vår sikler.
Løs mave


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter