Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hund Artikler

Det vanskelige livet - det er å være hund

Vi vil frem til lansering av Geir R. Nordenstams neste bok (nye) "DU ER SJEFEN" gi dere brukere små smakebiter fra boken. De vil bli sluppet ut på sidene annenhver uke.


Forfatter: Geir Nordenstam Nettsted: Nordenstam hundeskole

Utdraget fra boken "DU er Sjefen - om valpeoppdragelse og hundeforståelse" er gitt eksklusivt til Dyrenett og våre brukere. Det vil bli lagt ut nye smakebiter fra boken annenhver uke frem til boken blir lansert.

DET VANSKELIGE LIVET - det er å være hund

Jeg har i mer enn 40 år arbeidet med hunder og hundeeiere, simpelthen fordi jeg er dypt fascinert av og elsker hunder. I løpet av disse årene har samfunnet vårt vært gjennom en akselererende utvikling, hvor vi i stadig sterkere grad fjerner oss fra det opprinnelige. Vi lever godt med materielle goder. Men likevel: Vi savner noe. Noen av oss finner et godt alternativ og kjøper hund.

Den lille valpens forsikringer om at den er vår fullt og helt, fører ofte til at vi i forelskelsen glemmer virkeligheten. Virkeligheten om at valpen som naturdyr også styres av instinkter. At valpen i virkeligheter er et rovdyr. I gleden og beruselsen over å eie valpen glemmer vi å lære den forskjeller på rett og galt - i tide.

Mennesket spiser fremdeles kjøtt og fisk. Men sett bort fra det, har homo sapiens med stadig høyere hastighet fjernet seg fra sitt opprinnelige utgangspunkt som jeger og fangstmenneske. Hunden derimot har stort sett holdt seg uforandret Den er fremdeles jeger og rovdyr og styres fortsatt av sine grunnleggende instinkter. Ikke rart at det kan oppstår konflikter, når mennesket kjøper hund.
Velfundert praktisk kunnskap har ofte vanskelig for å slå rot hos det moderne mennesket. Praktisk erfaring når heller ikke fram til de hundeeiere som kanskje trenger det mest. Til gjengjeld får det urbaniserte menneskets verdisyn bestemme.

Mye av det vi tror vi vet er myter uten rot i virkeligheten: Ulven har fått ryktet mot seg. Ulven spiste jo bestemor. Duen bærer med seg freden i nebbet. Den kjælne katten som stryker seg mot beina våre er bare snill. I virkeligheten finnes det knapt en større og mer plagsom morder enn katten. Og ulven, som har nære slektsbånd til hunden, er sannsynligvis klodens mest sosiale dyr. Men mytene styrer gjerne handlingene våre og får oss til å tro at slik er det. Myter om at dersom vi gir hunden nok kjærlighet svarer den med hengivenhet og lydighet.

Slik er det dessverre ikke. Hunden har som nevnt beholdt sine røtter i tiden før steinalderen, upåvirket av myter og medieindustri. Og foreldrene oppdrar sine valper ut fra sine instinkter, slik de alltid har gjort. Og de får det til! Samboerskap med hundeflokker og hundekollektiver i hele mitt voksne liv har lært meg hvordan hunder oppdras. Dette er mitt utgangspunkt for denne boken, som er skrevet etter gjentatte oppfordringer fra norske oppdrettere, til hjelp for valpen til å bli en god hund med en god eier. Jeg håper at du ved å lese boken får forståelse av hvor viktig det er å legge arbeid i hundens oppdragelse mens den fremdeles er valp.

Copyright Geir R. Nordenstam

Klikk her for å se oversikten over artikler om hund.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hund. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 98 annonser om hund.
De siste annonsene:
Finsk lapphund
Finsk lapphund
Malinois
Pomapoo valpar
Mops

Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter