Dyrenett.no
Dyrebutikker Hund Nettbutikker Hund Dyreklinikker Hund Produkter Hund Hundefôr Kenneler Hundeskoler Hundepensjonat
Hund-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hund Artikler

Om rasen Border Collie

Border Collie er en seig og hardt arbeidende gjeterhund med velproporsjonert kropp. Den er våken, ivrig, lydhør og intelligent. Størrelsen kan variere en del, hannhunden er ca. 50-55 cm, tispen noe mindre. Svart og hvit er nok de vanligste fargene.


Forfatter: Magne Gilje Jensen

Om rasen Border Collie
Border Collie er en seig og hardt arbeidende gjeterhund med velproporsjonert kropp. Den er våken, ivrig, lydhør og intelligent. Størrelsen kan variere en del, hannhunden er ca. 50-55 cm, tispen noe mindre. Svart og hvit er nok de vanligste fargene. Hvit skal ikke dominere. Både kort og langhåret pels er tillatt.

Som navnet tilsier kommer border collien fra grensen (border) mellom England og Skottland. Gjennom generasjoner er border collien utviklet til det den er i dag: en av de lettest dresserbare arbeidshundene, som forener fart, utholdenhet og intelligens. Som gjeter lar den seg ikke erstatte av verken maskiner eller menneskelig arbeidskraft.

Grunnprinsippet i all avl på border collie er bruksegenskaper (brains before beauty). Den er i første rekke en arbeidshund, avlet for å arbeide daglig med sau eller storfe. Den gjeter også andre dyreslag, for eksempel rein og høns. Hvis den ikke får naturlige oppgaver gjeter den alt som rører på seg: biler, syklister, hester, fugler, joggere. I lydighetskonkurranser vil man som regel finne border collie på topp i de mest krevende klassene. Hunden forener fart og presisjon på en unik måte.

Med kyndig opplæring blir en Border Collie din beste venn, men kjenner du ikke rasen godt nok kan du ødelegge den for livet. Skal man ha en Border Collie bare til familiehund bør man kjenne rasen godt. Dette er en hund som krever mye!

Vanlig levealder for border collie er 12-15 år, og rasen er lite plaget av sykdom.

KONTAKT
Kontakttrening er etter min mening den viktigste form for trening når man har fått en ny valp, og den danner grunnlaget for videre trening. Kontakttrening knytter hund og eier sterkere sammen og forsterker et behov hos hunden. Dette vil du ha utrolig god nytte av i all annen trening. Har du ikke kontakt med hunden din kan du bare glemme øvelser som sitt, dekk og innkalling. Hunden enten vet ikke at det er den du snakker til, eller den bryr seg ikke om deg i det hele tatt.

Berøring
De fleste former for aktivisering og trening forsterker kontakten mellom deg og hunden. Berøring er noe vi ikke tenker fullt så mye over. Vi er flinke til å klappe og klø når hunden har gjort noe bra eller vært flink å komme på plass, men hvilke signaler sender vi ut?

Måten vi klapper og tar på hunden vår på, påvirker dens oppførsel og sinnsstemning.

Vil vi hause opp hunden kan vi klappe og stryke den raskt og energisk langs siden, eller kanskje klø den ved haleroten.

Ønsker vi å roe ned hunden etter en stressende situasjon eller etter lek med høy intensitet kan vi stryke den sakte langs siden samtidig som vi eventuelt snakker med lav og rolig stemme.

Vil vi ha kontakt med hunden kan vi vise det ved å stryke den sakte langs munnvikene mot kinn og også videre langs halsen.

Klikk her for å se oversikten over artikler om hund.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hund. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 98 annonser om hund.
De siste annonsene:
Finsk lapphund
Finsk lapphund
Malinois
Pomapoo valpar
Mops

Artikler
Bøker
Det er 144 bokomtaler om hund.
De siste bokomtalene:
Hunder
En hund etter elg
Jeg har fått valp
Hunder: Minifakta
Tett på hunden

Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter