Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

Forbered hesten din på ulike situasjoner


Forfatter: Nina Andersson Nettsted: Horsesense

Vær forberedt!
Alle ryttere vet at man må forvente det uforventede når man rir ut på veien. I tillegg til biler, sykler og lastebiler, hvem vet om du må takle "farlige monstre" i form av flagrende plastikkposer, veiarbeid, sandhauger eller en gammel dame med paraply.

Selv den mest rolige hest vil skvette av og til, men er din hest nervøs og skvetter lett, kan dette skape farlige situasjoner ute på veien.

Akkurat som du ville trene dressur eller sprang hjemme, så er det ingen grunn til at du ikke kan gjøre det samme med trafikksikkerhet. Lær hesten din til å takle rideturer i trafikken ved hjelp av Kevin Donaghy - politihest trener.

FØLG LEDEREN
Du starter med å jobbe hesten i hånd. På denne måten er du "lederen" og gir hesten sikkerheten den trenger til å begynne med. Det tar også bort det ekstra presset hesten har når den har en rytter på ryggen. Sakte men sikkert introduserer du ting og objekter til hesten - ved å lede han rundt dem. Begynn i det små - husk at målet her er å få hesten til å bli komfortabel og sikker rundt disse objektene. Led hesten nærmere og la han snuse og "sjekke" det ut for seg selv.

Et eksempel:
Du adopterer rollen som leder og går inn og ut mellom tingene og objektene satt opp rundt omkring - uten å se på dem. Dette gir hesten en indikasjon at det er ikke noe å være redd for. Du bruker en grime og ikke hodelag og bitt - så hesten ikke skal føle at den blir straffet hvis den rykker tilbake.

Når de nærmer seg "fotgjenger overgangen" så ser hesten litt mistenksom ut. Kevin lar hesten gå i sitt eget tempo og lar den snuse og røre ved den. Dette gir hesten en sjanse til å finne ut at det ikke er noe farlig her. Kevin viser også hesten ved hjelp av dette at det er bedre å snuse og "sjekke" ut ting enn å løpe unna.

HESTEN SOM LEDER
Neste steg er å lede hesten rundt ved hjelp av kjøretøyler (langtøyler). På denne måten kommer du nærmere den posisjonen en rytter ville befinne seg i - og hesten må gå forover uten deg foran som leder.

Når hesten er rolig og fornøyd med det du holder på med - kan du gå til neste steg som er langtøyler. Det er nå hestens tur til å lede. Hold deg rett bak skulderen - i den samme posisjonen som en rytter ville være. Ved å gjøre dette hjelper du hesten til klare seg selv uten å ha deg som leder, men uten det ekstra stresset det ville være med en rytter på ryggen.

RIDENDE
Til sist begynner vi å ri. Her er det viktig for rytteren å forsikre hesten fra ryggen og ikke "krangle" med ham. En hest føler veldig lett når en rytter strammer musklene for å forberede seg på problemer. Dette vil gjøre hesten usikker. Prøv å slappe av så mye så mulig - for å fortelle hesten at detter er ikke farlig.

Nå er vi kommet til siste del av treningen. Gå over objektene med en rytter på ryggen. Hesten har lært å stole på rytteren og er ikke lenger nervøs for objektet. Rytteren må passe på å holde kontakten på tøylene myk og føyelig.

KEVINS TIPS FOR EN TRYGGERE TUR

· Alltid prøv å forutse hva som kan skje på veien foran deg. Gi deg selv tid til å forberede deg selv.
· Lær deg å slappe av i salen, og på samme tid være forberedt på hva som foregår rundt deg.
· Bare fordi du er på tur gir deg ikke grunn til å slippe tøylene og prate sladder med venninnene dine - du må fortsette å ri hele veien.
· Alltid vær kledd riktig og forsikre deg om at hesten din er skikkelig skodd. Det kan ofte være lurt å sy på telefonnummer og navn på både salteppe og dine egne klær.
· Husk å pust! Hvis du holder pusten blir du spent og dette kjenner hesten din.
· Hjelp hesten din med å øke selvtilliten hans og bøy han rundt indre skjenkel.
· Vær bevisst sansene til hesten din. En hest lukter og hører ting lenge før vi kan se dem.
· Når du kommer over noe som kan være en skremmende situasjon - ikke gi opp. En hest vil merke det med en gang. Fortsett å ri - vær i kontroll over situasjonen og hesten din.

NYTTIGE TIPS!

Hvis du fokuserer på det objektet som hesten din gjør vil dette øke spenningen og gi ham en større grunn for å skvette. Husk å alltid se opp - finn deg et punkt lengre foran, forbi objektet, å fest blikket ditt der. Hvis du ser ned har du stoppet å ri!

Hvis hesten din stopper opp og planter forbeina godt ned i jorda\bakken er det ikke noen vits å presse han videre forover. Han vil ikke være i stand til å bringe bakbeina under seg for å flyttes seg fremover. Be ham først om å ta et steg til siden for å fri skulderen hans og så be ham om å gå forover.

Det er viktig at hesten din stoler på deg for at treningen skal bli en suksess. Når du jobber med hesten i hånd skal hesten stole nok på deg til å holde seg nært deg - selv i skremmende situasjoner.

I tillegg til å jobbe hesten din forbi og over objekter - få han til å gå mellom dem. Du vet aldri hva du kan møte når du er ute på veien.

Bøy hodet til hesten til siden slik at han bare kan de tingen fra et øye. Hvis du passerer en ting ute på tur - ikke forvent at hesten ikke kommer til å skvette på veien tilbake. Da ser han objektet fra en helt annen vinkel.

Forbered hesten din til lyder og ikke bare ting. Be en venn om å knitre med papirposer eller blåse i en fløyte. Husk å holde "lydobjektet" ute av syne for hesten. Begynn med små lyder.

Husk at ting kan forandre seg når det er sterk vind eller regn ute. Be en venn om å røre på ting og flapre med ting som om det var vind.

Introduser hesten din for masse farger og materialer som føles forskjellig å trå på. En skummatte er ideelt. Husk å gi hesten din tid til å føle seg komfortabel med objektet.

Konkurranser kan være bråkete og skremmende steder - så forsøk å forbered hesten din for dem hjemme. Flaprende flagg eller reklame plakater er vanlige på show. Jobb med å få hesten din til å under ting - like så mye som forbi dem.

Jobb med å venne hesten din til plastikkposer og søppelbøtter som triller. Dette er en lett øvelse å lage hjemme.

LYKKE TIL OG GOD TUR!

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter