Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

Urter og Naturmedisin

Urter, planter og ting som eple eddik, honning, hvitløk og andre oljer har blitt brukt i hundrevis av år som effektive og milde kurer for alle slags helseproblemer - for mennesker like som hester og andre dyr.


Forfatter: Nina Andersson Nettsted: Horsesense

Eple Eddik
Lenge sagt til å "helbrede alt" - eple eddik blir brukt for masse forskjellige problemer, både internt og eksternt. Det er rikt på mineraler og er ideal for rensing av blodet, redusering av calcium oppbyggelse på ledd og arterier og forfremmer generell helse. Det kan også bli brukt som en antiseptisk væske og for å minske kløe i huden. Alltid bruk en god kvalitet av eple eddik som kan blir blandet ut i drikkevannet eller i maten.

Løvetann
Røtter og blader blir brukt, bladene har en vanndrivende virkning. Røttene stimulerer leveren og øker galle produksjon. Løvetann er rik på Kalium, kalsium og magnesium og innholder store mengder vitaminer - spesielt vitamin A. Løvetann vil rense blodet og er brukbar for behandling av reumatisme.

Kamfer
Blader og røtter blir brukt enten fersk eller tørket. Den er mye brukt og er kjent for sin helbredende effekt. Den innholder Allatoin som minsker tiden et sår bruker på å gro. Den reduserer også betennelse av mageveggen og er perfekt for respiratoriske problemer (astma o.l.) hvor den minsker irritasjon og har en behagelig effekt. Tradisjonelt også brukt mot reumatisme og gikt. NB! Kamfer burde ikke fores til hester over lengre perioder.

Hvitløk
Dette er en av de mest kjente og mest brukte urtene. Den er ideal for respiratoriske problemer ettersom den har en antibiotisk og slimfordrivende effekt. Rik på svovel, hvitløk renser blodet og når hvitløken blir utskilt igjennom huden fungerer den som et middel mot fluer. Hvitløk hjelper også med å holde en god bakteriebalanse i magen som er vitalt for et godt fordøyelsessystem - dreper også ødeleggende bakterier. Utvendig kan saften brukes på kutt, bitt og stikk.

Honning
Honning er bra for bruk i fór, både for å tilsette god smak og for å skjule medisiner og bitre smaker. Den lindrer også irritasjoner i halsen og kan hjelpe hester med hoste. Det er også sagt at den har en beroligende effekt. Utvendig blir den brukt på brannsår, da den reduserer smerte og forhindrer blemmer. Den øker også helingsprosessen til hud og hår.

Kamomille
Blomstene blir brukt tørket og reduserer stress og har en avslappende effekt. Kamomille har også en virkning på betennelser, noe som gjør den brukbar for muskelsmerter og stivhet.

Mint
Bladene setter en god tilsmak på fóret og har i tillegg en positiv effekt på fordøyelsessystemet, da den lindrer og avslapper. Den er spesielt effektiv på magesår og luftsmerter. Ved inhalering kan den hjelpe mot pustevansker i øvre delen av det respiratoriske systemet.

Brennesle
Den synlige delen av planten kan fóres og er rik på vitamin C, Jern, Natrium, proteiner og fiber. Brennesler er ideale som en styrkedrikk, da den renser blodet og oppfrisker blodet. Den er veldig bra for blodfattighet, reumatisme og gikt, da den øker blodsirkulasjonen. NB! Noen hester kan ha en allergisk reaksjon når de spiser brennesle.

Yoghurt
Natural Yoghurt er en naturlig kilde av bakterier som kan brukes til å forsterke og rebalansere bakteriefloraen i magen. Kan også bli gitt sammen med honning.
Egg
Bygger muskler og form. Innholder en anti-vitamin og burde derfor ikke fóres hele tiden. Et godt tilskudd i dietten til en hest i god form. 6 egg om dagen for 3-4 dager.

Øl
God styrkedrikk for hester i trening og drektige hopper. 2 flasker dager inntil 3 dager før konkurranse. Gir også god glans i pelsen.

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter