Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

Tenker du på å kjøpe hest?

Hva skal du bruke hesten til? Er du uerfaren, trenger du en hest som er velutdannet, ukomplisert og rolig, og passe for deg. Har du begynt å konkurrere og har mange års erfaring, kan du selv være med på å forme og utdanne en uerfaren, men talentfull hest. Er du liten og ung, kan du gjerne ha en ponni.


Forfatter: Tone By

TENKER DU PÅ Å KJØPE HEST?

HVA SLAGS HEST?
Hva skal du bruke hesten til? Er du uerfaren, trenger du en hest som er velutdannet, ukomplisert og rolig, og passe for deg. Har du begynt å konkurrere og har mange års erfaring, kan du selv være med på å forme og utdanne en uerfaren, men talentfull hest. Er du liten og ung, kan du gjerne ha en ponni. Er du over 1.70 og vil satse på konkurranseridning, bør du nok se deg om etter en større hestetype. RASE er mange opptatta av, men det er ikke det viktigste, det finnes gode og dårlige individer innen alle raser. Vil du ri mest på tur og litt dressur/sprang i lave klasser, kan en fjording, nordlandshest eller døl være en super hest for deg. Satser du på høyere klasser innen dressur og sprang, bør du kjøpe en noe edlere halvblodstype med de rette egenskapene for deg. Men uansett hest, så er det viktig at den er SNILL, FRISK, ikke for STERK, og EGNER SEG til det du vil bruke den til. Unngå føll og unghester, det er et stort ansvar å oppdra en hest alene. Og uansett hest, få en instruktør til å hjelpe deg med treningen så du unngår de største feilene.

HVOR FINNES DEN?
- både i hestesportblader og aviser kan du finne en del hester avertert. "Hestesport", Aftenposten og Bondebladet er sikre hestemarkeder. Her er utvalget ofte variert, og prisene høye! En erfaren, velutdannet konkurranse hest av god avstamning koster fort 80 - 100.000 kroner. Men du kan få deg en trivelig hobbyhest for 20 - 30.000 kroner - og såpass må du nok regne med. Når du har ringt rundt og bestemt deg for noen hester du vil se nærmere på, bør du se på et par hester om gangen. Ha alltid med deg en erfaren hesteperson som kan se deg prøveri hesten, selv ri den og undersøke helsen og temperamentet dens. Det kan være lurt å prøve flere hester før du bestemmer deg. Ikke ha hastverk, og godta ikke prisen umiddelbart. Det er vanlig å prute. Og hvis du ikke får den hesten du ønsket deg mest, så ikke fortvil: Det finnes masse hester! Husk å veterinærsjekke hesten grundig før du underskriver kjøpsavtalen, og sjekk med Brønnøysund registeret at ikke eieren har gjeld med pant i hesten.

UTSTYR
Du trenger sal, hodelag, 2 vojlocker, grime, leietau, børster, medisinutstyr, evt. dekken og ullteppe. Og rideutstyr/hjel til deg selv! Forøvrig finnes det MASSE hesteutstyr å få kjøpt - slett ikke alt er like nødvendig for en frisk hest. La fornuften og lommeboka få råde!

HVERDAGEN...
Så er dagen du har ventet på kommet, hesten skal hjem til deg. Du er forhåpentligvis innforstått med at hesten heretter vil kreve 3-4 timer av deg hver eneste dag, til stell og mosjon, stell av utstyr, rengjøring av boks/spilt, utslipping - og kanskje må du også selv fôre den tre ganger daglig. Uansett vær og føre, om du er syk eller frisk, om det er julaften eller 17.mai, hensynet til hesten må alltid komme først. Det er et stort ansvar å ta vare på et levende dyr, noe også dine foreldre må være innforstått med. Husk at det må bli tid til lekser og plikter hjemme også!

LYKKE TIL!!!

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter