Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

Ridesport - "Er det fali det"?

Diskusjonene har gått store og hete etter at en lege sto fram på Dagsrevyen og fortalte om hvilken "farlig" sport ridning er. Mange bekymrede foreldre stiller seg derfor spørsmålet "Er hestesport virkelig så farlig?"


Forfatter: Tone By

Ridesport - "Er det fali det"?

Diskusjonene har gått store og hete etter at en lege sto fram på Dagsrevyen og fortalte om hvilken "farlig" sport ridning er. Mange bekymrede foreldre stiller seg derfor - naturligvis - spørsmålet:
- Er hestesport virkelig så farlig?

RIDNING ER FARLIG I DE SITUASJONENE HVOR UERFARNE RYTTERE OG HESTER MED ET IKKE-EGNET TEMPERAMENT FERDES PÅ EGEN HÅND!

ULYKKER FOREKOMMER
For visst skjer det alvorlige ulykker også innen hestesporten!!! Dødsulykker forekommer også (heldigvis meget sjelden). Riktignok er ulykkesfrekvensen innen ridning ganske lav sammenlignet med andre vanlige idrettsgreiner i Norge, som f.eks. fotball og håndball. Ingen har så mange bruddskader som fotballsparkere!

HESTER ER FORSKJELLIGE
I organiserte hestemiljøer, som f.eks. rideskoler, så skjer det uhyre sjelden alvorlige ulykker. Det er fordi at personalet er bevisste og har kunnskap om sikkerhet, trykk rideskoledrift og egnet hestemateriell. Hester er nemlig like forskjellige i gemytt som mennesker - man finner de godmodige, rolige typene som finner seg i det meste, og hissigproppene som nesten ikke tåler noen ting før det "koker over"! Ride-ulykker skjer først og fremst med småjenter på ikke-egnede hester som får drive på egenhånd, eller med konkurranseryttere på høyt nivå som tar hasardiøse sjanser innen sprangridning, feltridning o.l. Nesten aldri er hobbyryttere i et organisert ridemiljø i faresonen.

SJEKKLISTE
For at hesteinteresserte skal få dyrke sin store lidenskap - HESTER - på en trygg og forsvarlig måte, bør utøver og foreldre gå gjennom følgende sjekkpunkter ved valg av STED å praktisere hest og ridning på.

* Forviss dere om at dette er en seriøs rideskole, med erfarne og voksne ledere og et faglig forsvarlig undervisningsopplegg.

* Hvordan er hestemateriellet? Hestene skal være voksne (minimum 5 år), snille og rolige og uten unoter som sparking, biting etc. De skal være grunnutdannede og egne seg til det formål de benyttes til.

* Ridning skal skje på et inngjerdet område. Turridning kun med erfarne ryttere m/ leder, eller med nybegynnere, da med ledsager som leier hesten. (Her kan foreldre hjelpe til!)

* Alle ryttere skal bruke godkjent sikkerhetsridehjelm og støvler med høye skaft.

* Hvordan er inntrykket av anlegget? Stall og gårdsplass sier ofte mye om stedet generelt. stall og hester skal være rene og ryddige, anlegget vedlikeholdt, lederne voksne og høflige og informasjon og undervisningsopplegg skal være godt forberedt.

BRUK HUE!
Bruk din intuisjon! Still spørsmål! Dere har krav på ordentlige svar. Og heldigvis er det SVÆRT SJELDEN at ulykker forekommer dersom sjekkpunktene ovenfor er tilfredsstillende. Nesten 100% garanti for hva som skjer har man aldri - livet i seg selv innebærer er risiko og man kan bli overkjørt på gata før man vet ordet av det. Hester er levende dyr og uforutsette situasjoner kan oppstå som man, uansett forberedelser, ikke har kontroll over. Men vanligvis går det ganske så bra med oss alle sammen! og HESTEN er en vidunderlig og koselig kamerat vi kan ha mye morsomt med. I trygge former - så lenge hesten får være hest og vi mennesker omgås den med kunnskap, respekt og på hestene premisser. Da er ridning en trygg og hyggelig sport for store og små!

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter