Dyrenett.no
Hesteutstyrsbutikker Nettbutikker Hest Veterinærer Hest Produkter Hest Hestefôr Staller & Stutterier Skoler med Hest Rideopplevelser
Hest-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Hest Artikler

Greit å vite på stevne

ridestevne, dressur, sprang, stevneplassen


Forfatter: Tone By

På stevne

RIDESTEVNE
- kan være så mangt. Man kan delta i forskjellige grener: Dressur, sprang, feltritt, distanseritt - eller kanskje kjøring med hest og vogn? Eller bare en uformell gymkhana?

DRESSUR
I dressur rir man et program som man på forhånd har lært utenat. Det finnes mange forskjellige program og mange ulike vanskelighetsgrader fra Lett C og opp til Vanskelig A (Grand Prix). Programmet er på forhånd oppgitt i proposisjonene. En eller tre dommere bedømmer ekvipasjen. Programmet kan foreksempel bestå av 25 forskjellige øvelser. Hver øvelse kan få mellom 0 og 10 poeng, hvor 5 og høyere er godkjent. Det er om å få så høye poeng som mulig! Tilslutt legger man sammen poengene og den med høyest poengsum vinner. Det som er fint med dressur er at selv om en øvelse går veldig dårlig, så kan de andre øvelsene gå så bra at den samlede poengsummen allikevel blir høy! Det er helhetsintrykket og harmonien som teller!

Dommeren gir signal til rytteren med en fløyte.

Ett fløyt betyr: Vær så god og ri programmet!
To fløyt betyr: Du har ridd feil bane!
Tre fløyt betyr: Du er disket!


Man kan ri feil bane tre ganger, man får da minus 2, minus 4 og minus 8 feilpoeng. Den fjerde gangen blir man disket! Rytteren må være antrukket med hjelm, ridebukser og ridestøvler, evt. også ridejakke. Pisk er forbudt, men sporer er tillatt og påbudt fra Lett B. Det er ikke tillatt med hjelpetøyler eller andre hjelpemidler eller beskyttelsesutstyr som bandasjer etc. Kun sal og hodelag!

SPRANG
I sprang er det også mange ulike klasser og vanskelighetsgrader, helt fra Lett D og alle klassene opp mot Vanskelig A (Grand Prix). Det finnes også egne ponniklasser med lavere hindre. I sprang er martingal, kort pisk og benbeskyttere på hesten tillatt. Rytterens antrekk er som i dressur. Man hopper en på forhånd komponert bane i korrekt rekkefølge. Husk å ri igjennom start og mål, ellers er du disket! Riv av hinder medfører 4 feilpoeng, og stopp/vegring foran hinder medfører 3 feilpoeng første gang, 6 feilpoeng andre gang og disk tredje gang. Det er om å gjøre å ri feilfritt og på kortest mulig tid. Ofte er det omhopping i tilegg til grunnomgangen, her blir tiden viktig da den med 0 feil og kortest mulig tid vinner!

PÅ STEVNEPLASSEN
Man anmelder seg til stevnet i god tid før fristen, og betaler en anmeldelsesavgift til arrangøren for å delta på stevnet. På stevneplassen gjelder generelt at man opptrer høflig og tar hensyn til andre hester og ryttere. Hensynet til hesten kommer alltid først og det å straffe/piske/skrike til hesten eller på en annen måte opptre utilbørlig mot tobente aller firbente medfører at man utestenges fra stevnet, evt. også får bøter, eller utestenges fra all videre stevnedeltagelse. Det skal være morsomt å konkurrere, og DU er ansvarlig for at du og hesten er tilstrekkelig forberedt og kan gjøre en respektabel oppvisning. Forøvrig står det masse i stevneregelmentene som du bør lese nøye og som du selv har ansvaret for å kunne, og som jeg av plasshensyn ikke kan ta opp her.

Kjøp stevneregelmentet fra Norges Rytterforbund Tlf: 67 15 48 02 og pugg og lær.

LYKKE TIL!

Klikk her for å se oversikten over artikler om hest.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din hest. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Det er 1 annonser om hest.
De siste annonsene:
Varmblodsvalack

Artikler
Bøker
Linker
Det er 1404 linker om hest.
De siste linkene:
Horsecompetition
Bjørg
Pure Royalty Equestrian
Hanne
Fotografi

Nyheter
Veterinær
Det er 148 spørsmål om hest.
De siste spørsmålene:
Rideskolehest
takk Heidi !!!
klapp sene hva er det?
Raser
trafikk(u)sikker


Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter