Dyrenett.no
Dyrebutikker Gnager Nettbutikker Gnager Smådyrklinikker Gnager Produkter Gnager Oppdrettere Gnager Pensjonat Gnager
Gnager-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Gnager Artikler

Art. 3 - Til innkjøp av hetterotte

valg av dyrebutikk, flokkdyr, plassering


Forfatter: Jorunn Hooi Nettsted: Ridges & Rats

Når alt utstyret er klart, er tiden inne for å kjøpe rotte.

De fleste kjøper rotta/ene i en dyrebutikk. Velg å kjøpe i en dyrebutikk som ser seriøs ut, hvor det ser rent og pent ut i burene og dyrene er friske. Det finnes oppdrettere som avler på syke dyr og innavl. Rottunger skal ha en myk og blank pels, øynene skal være store og blanke. De kan være sky og redde, men ikke aggressive. Hvilket kjønn du velger er en smaksak. En hunnrotte er mye mer aktive enn en hann, de hamstrer mat og styrer mye med å ordne i huset sitt. De markerer heller ikke så mye som en hann (urin). Gutta er gjerne dobbelt så store, men roligere, men de markerer mye mer når de ute å går. En ting du også kan regne med er at når det er flere hanner under samme tak kan det oppstå en slåsskamp av og til. Vi hadde 7 hanner på det meste og det var klart at de slåss litt, men det har alltid gått bra. De har flere hus inne i buret, men velger å sove oppå hverandre i ett hus.

Flokkdyr
Rottene er og blir sosiale flokkdyr, de er ikke skapt til å være alene. Når du skal kjøpe rotte, så vær så snill, ikke kjøp bare en. De elsker å være sammen, så kjøp i hvert fall to stykker, det beste er fra samme kull. Kjøp samme kjønn, hvis du ikke har tenkt å drive med oppdrett. Jeg anbefaler ikke å ha 14 stykker, men 2-3 er passe. Når vi kjøpte den første rotta så hadde vi tenkt til å kjøpe to, men i dyrebutikken anbefalte de ikke det, fordi da ble de ikke så tamme. På den tiden visste jeg ikke det jeg vet i dag, så vi kjøpte bare en hunn først. Alle rotter må ha tid til å bli kjent med deg, men det er like lett hvis du har flere. La rottene komme til deg av fri vilje, åpne buret og sett deg ved siden av. Rottene er meget forsiktige, men nysgjerrige, du kan lokke med mat. Hvis først en kommer, kommer de andre også. Du må bare være tålmodig. Det tok faktisk en del uker før vår første var ordentlig tam, men da var hun så tam at når hun var ute av buret (under tilsyn) så kom hun når vi ropte på henne. Vi lagde også små lyder som betydde at nå var det mat å få osv.

I dag kan for eksempel alle rottene ligge å sove høyt oppe i hengekøya, så lager jeg kjenningslyden for mat og da spretter de opp og raser i full fart nedover sprinklene til matskåla, det er gøy å se på.

Plassering av buret
Når det gjelder plasseringen av buret, må du ta visse hensyn. Rottene tåler ikke trekk, ikke kulde og ikke varm sommersol. Sett ikke buret ut om sommeren, det kan komme veps og bier inn i buret. Vi har vårt bur inne i stuen, rottene liker å følge med hva som skjer rundt seg, de får sosial trening og det er masse god underholdning for oss. Rottene må taes ofte ut, har du bare en så må den enda oftere ut. Vi har våre ute ca. 1 time hver dag under tilsyn.

Klikk her for å se oversikten over artikler om gnager.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din gnager. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter