Dyrenett.no
Dyrebutikker Gnager Nettbutikker Gnager Smådyrklinikker Gnager Produkter Gnager Oppdrettere Gnager Pensjonat Gnager
Gnager-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Gnager Artikler

Art. 2 - Tilrettelegging for anskaffelse av rotte

bur, innredning


Forfatter: Jorunn Hooi Nettsted: Ridges & Rats

Til innkjøp av bur og annet utstyr

Så er tiden inne for å kjøpe utstyr som du må ha: bur, vannflaske, matskåler (de som du kan henge på buret er best, for rottene er fæle til å rote og velte ting), strø til å ha i bunnen av buret, gnagerstein (til tennene), hus hvor de kan sove i og til slutt liggeunderlag - som for eksempel hamstervatt eller du kan bruke gamle laken, håndklær, gamle t-skjorter, gensere osv.

Når rottene er små passer en del av hamsterlekene, men de blir stort sett for små for en fullvoksen rotte. Du kan selv lage ting, for eksempel en ting som rottene elsker er hengekøer, de fleste vil sove så høyt opp som mulig. Selv har vi tre forskjellige bur, to av de største hamsterburene og et stort parakittbur på hjul. Parakittburet er flott til rotter, det er 175 cm høyt og vi har laget stige, hengekøyer, festet hyller de kan sitte på og satt opp flere ”hamsterkurver” som de elsker å ligge i, og de får også masse mosjon ved å klatre i dette buret. Ute på nettet finner du mange sider som har gode forslag på burinnredning så jeg går ikke noe mer inn på dette her. Kjøp et bur som rotta kan klatre i.

Det er lurt å ha et lite ekstra bur også, for eksempel når du skal til veterinæren, eller du har flere rotter og en er svært syk og når du rengjør buret har du et sted de kan være så lenge. For de som skal drive med oppdrett må også ha bur som er egnet til små rotteunger.

Du bør bruke et godt strø i bunnen av buret. Ikke bruk sagflis/sagspon, rottene får luftveisplager av det. Jeg bruker kattestrø: Yesterdays News er veldig bra, det er resirkulert avispapir, det finnes fra samme firma et Ilderstrø som også er kjempefint. Strøet der er mindre og mer behagelig for de små rotteføttene. Det er nå kommet en norsk utgave av samme type som jeg har brukt en del av, det er noe som heter Superfibral Kattestrø fra Østfold Fiber A/S, dette strøet er veldig mykt å gå på for rottene. Du får selv prøve deg frem.

Du må regne med å rense buret 1-2 ganger pr. uke avhengig av hvor mange rotter du har. Husk å rengjør matskålene og ikke minst vannflasken. Vannflasken må vaskes grundig med såpevann et par ganger i uken og skylles godt. Jeg har hørt om de som bare har skiftet vann hver dag uten å vaske, det har da kommet giftige alger på innsiden og rottene døde. Det er også de som kjøper kildevann for å få friskest mulig vann.

Klikk her for å se oversikten over artikler om gnager.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din gnager. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter