Dyrenett.no
Dyrebutikker Gnager Nettbutikker Gnager Smådyrklinikker Gnager Produkter Gnager Oppdrettere Gnager Pensjonat Gnager
Gnager-forside
 Annonser
 Artikler
 Bøker
 Fakta
 Forum
 Kalender
 Klubber
 Linker
 Navn
 Nyheter
 Veterinær
 Ukens Kjæledyr
 Shopping
 Konkurranse
 Søkemotor
 Nyhetsbrev
 DyreKort
 Historier
 Bransjeregister
 Dyrebutikker
 Plakater
 Hjemmesider
Hest Hund Katt Fugl Gnager Fisk Andre
Motta Dyrenett.no
sitt nyhetsbrev:

Gnager Artikler

Kanin - Lek og aktiviteter

lek, talenter, hopping


Forfatter: Sola Hopp og Sprett Nettsted: Sola Hopp og Sprett

LEK OG AKTIVITETER

Reise seg på to bein
Alle kaniner kan sette seg på bakbeina og strekke seg opp. Men og reise seg på to bein på kommando må kaninen din trenes opp til, noe den begeistret er med på. En forutsetning er at kaninen din er blitt tillitsfull. Utsett alltid foringen til slutten av treningen, for matlyst er en god motivasjonsfaktor. Hold persille eller løvetann fram for kaninen i gulvhøyde, når den begynner å knaske på den, løfter du godbiten sakte opp. Kaninen strekker seg etter den, og står på bakbeina. Gjenta denne øvelsen regelmessig. Noen kaniner lærer også og strekke seg opp når man bare løfter hånden eller knipser med fingrene.

Få fram talenter hos dvergkaninen
Til tross for at at de er små, kan dvergkaniner hoppe temmelig høyt. Du kan stimulere denne naturlige evnen ved å sette opp hindre i rommet og få dvergen din til å hoppe over dem. Kaninen synes dette er morsomt. Hindre må ikke være høyere kaninen (målt når den sitter, ikke når den står på to bein), lengden bør vær omtrent 40cm. sett opp hindre inntil ein vegg, ellers skjønner den lure kaninen fort at man også kan løpe utenom. Små hinder kan foreksempel settes sammen av treklosser, murstein, tunge bøker eller fulle hermetikk bokser. Lokk først kaninen over hinderet med ein godbit. De fleste dyrene er så glade i å hoppe at de senere tar alle hindre.

Avveksling i innhegningen
Også i innhegningen i hagen bør du gi kaninen forskjellige aktivitetstilbud. En hul trestamme kan brukes både som klatrestativ og beskyttelseshule, og to mursteiner med ein takstein lent på skrå inntil, blir eit interessant utsiktssted og krypinn.

Ein lekeplass for kaninen
Den daglige turen ut i værelset blir mer spennende hvis du lager et lekelandskap til kaninen. Store pappkartonger som du skjærer åpninger i, blir flott huler, til å krype inn og ut av. Ein flat trekasse fylt med ufarget og ubleket kjøkken eller toalettpapir blir ein kose- og rote-kasse. Kattetoalettet, fylt med kattesand, innbyr til og skrape og grave. Hjemmelagde bruer av planker og lister kan forbinde de forskjellige gjenstander, og kaninen kan også bruke bruene til å gå på. Men pass på at alt står støtt og fast. Usikre konstruksjoner prøver kaninen bare en gang og aldri mer.

Kaninhopping
Treningen begynner så smått når kaninen er ca 4 mnd gammel. Det er viktig at man er grundig med grunntreningen og ikkje går for fort fram. Hvis man trener ein kanin for mye når den er ung, hender det veldig ofte at den blir lei, og ikke vill hoppe mer. Det er synd når ein god kanin ikke vil hoppe mer når den bare er 1 år gammel. Hvis man derimot gjør dette riktig, ikke går for fort fram, og trener slik at kaninen syntes at det er gøy, da kan man ha ein glad kanin som aktiv i flere år. Rasene som blir mest brukt til kaninhopping er dvergvedder og hermelin. Rasen rex er og blitt veldig populær. Det finnes ein spesielt forening for dem som er spesielt interesserte i kaninhopping. Foreningen blei starta i 1994, i Tønsberg og heter Norges kaninhoppforening.

Det er slett ikke så vanskelig som man tror å lære kaniner til å hoppe hinder. Først viser man den hva den skal gjøre, og når den hopper over får den masse ros. Snart forstår den at den får belønning hver gang den hopper.

Klikk her for å se oversikten over artikler om gnager.

Nyhet! Lag din egen hjemmeside om din gnager. Prøv gratis her!

Klikk her for å komme tilbake til artikkelsiden.

Har du synspunkter på artiklene, eller kanskje du har en artikkel du selv vil publisere på Dyrenett.no? Send oss en e-post!

 

Ukens Kjæledyr
Ukens Kjæledyr
DALBY PILEN
Annonsering på Dyrenett.no
Søk på Dyrenett.no:
 
Annonser
Artikler
Bøker
Linker
Nyheter
Veterinær

Copyright © Dyrenett 2000-2018. Ansvarlig redaktør: Svein-Erik Wennberg.
Informasjon om Dyrenett.no. Informasjon om annonsering.
Alt som er skrevet og all grafikk som finnes på disse sidene er beskyttet etter lov om 
opphavsrett til åndsverk. Rettighetshaver er Dyrenett.no og de respektive forfatterne.

Fortell en venn om Dyrenett.no:  

Dyrenett.no - for alle som er glad i dyr! Kjæledyr, Hest, Hund, Katt, Fugl, Kanin, Gnager, Fisk

page hit counter